Cum îți poți controla apetitul?
Unul dintre motivele pentru care majoritatea dietelor de slăbire eșuează sau nu au rezultate sustenabile, constă în dificultățile întâmpinate în ceea ce privește controlarea apetitului. Chiar dacă disponibilitatea de a face eforturi și voința sunt acolo, la un moment dat, intervine cedarea în fața tentației.
Este extrem de greu să reziști alimentelor bogate în grăsimi nesaturate, mai ales că am fost programați să tânjim după alimentele care le conțin. De aceea, este foarte importantă abordarea dietei și tot sistemul pe care îl include.
În principiu, o dietă sănătoasă care va da rezultate sustenabile este una echilibrată în care se poate mânca orice, dar în cantități mici, fără excese de nici o parte. Mănâncă ceea ce îți face plăcere, dar cu măsură și respectând mesele principale ale zilei.
Chiar și așa, practica demonstrează că este foarte greu să stăm departe de grăsimi și alimente care conțin zahăr. Explicația este simplă: acestea se transformă foarte repede în energie. De aceea, organismul le dorește în defavoarea alternativelor mai sănătoase, cum ar fi legumele. Acestea, deși au un aport nutritiv foarte buna, corpul depune mai mult efort pentru a le transforma în energie.
Unul dintre “trucurile” care pot ajuta la inhibarea apetitului constă în alegerea meniului. De exemplu o supă cremă din legume va umple stomacul, va fi digerată lent și va da senzația de sațietate pentru mai mult timp.
Cunoașterea propriului corp este esențială. Este foarte important să știi când corpul tău are într-adevăr nevoie de hrană sau trebuie doar să-ți satisfaci o poftă. Ai grijă la hidratare și ca aceasta să nu fie confundată cu senzația de foame.
Un ajutor în controlul apetitului poate veni și din partea suplimentelor alimentare pentru slăbit. Bineînțeles, înainte de a lua orice astfel de supliment este recomandată o documentare amănunțită și consultarea unui medic specialist în nutriție.