DE CE ESTE IMPORTANTĂ O VIAȚĂ SEXUALĂ SĂNĂTOASĂ?

DE CE ESTE IMPORTANTĂ O VIAȚĂ SEXUALĂ SĂNĂTOASĂ?

Pe lângă beneficiile pe termen scurt, o viață sexuală sănătoasă vine cu menținerea stării generale bune a organismului. 

Întărirea sistemului imunitar

Aportul pozitiv al activității sexuale este certificat și de o serie de studii. Unul dintre acestea, realizată de către cercetătorii de la Universitatea Wilkes din Pennsylvania, Statele Unite ale Americii, arată că oamenii care au relații intime de 2-3 ori pe săptămână au un sistem imunitar mai puternic, ceea ce oferă o protecție sporită împotriva microbilor și a virușilor. Bineînțeles, activitatea sexuală trebuie completată de o dietă sănătoasă, de activitate fizică, de respectarea orelor de somn pentru a i se maximiza efectele. 

Îmbunătățește controlul vezicii urinare la femei

Sexul este un antrenament benefic pentru mușchii pelvisului. Mușchii tonifiați în acea zonă previn incontinența urinară.

Scade tensiunea arterială

Activitatea sexuală are un efect direct asupra regularizării tensiunii arteriale. O serie de cercetări au certificat această legătură, în special în ceea ce privește scăderea tensiunii sistolice. 

Diminuează riscul de infarct

Sexul contribuie la menținerea sănătății inimii dar și la echilibrarea nivelurilor de estrogen și de testosteron. În momentul în care apare un dezechilibru, efectele pot fi foarte grave și pot duce la osteoporoză sau boli de inimă. Un studiu demonstrează că bărbații care fac sex de cel puțin două ori pe săptămână sunt de două ori mai puțin expuși unei morți provocate de o boală cardiovasculară decât cei care au o activitate sexuală ocazională. 

Diminuează riscul de cancer la prostată

Un studiu publicat în “Journal of the American Medical Association” arată că bărbații care au o activitate sexuală intensă sunt mai puțin expuși riscului de îmbolnăvire cu cancer la prostată. 

Reduce stresul

Apropierea de partener poate reduce stresul și anxietatea. Atingerile, mângâierile și săruturile oferă senzația de siguranță, de apreciere, așa că au beneficii pentru sănătatea psihică. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!