OBICEIURI UȘOR DE ADOPTAT PENTRU O TOAMNĂ SĂNĂTOASĂ

OBICEIURI UȘOR DE ADOPTAT PENTRU O TOAMNĂ SĂNĂTOASĂ

Obiceiuri ușor de adoptat pentru o toamnă sănătoasă

Răcirea vremii, micșorarea zilelor, ploile din ce în ce mai frecvente ne țin mai mult în casă și ne afectează sistemul imunitar. Totuși, avem la îndemână câteva obiceiuri pe care le-am putea adopta pentru a ne proteja sănătatea în ciuda vulnerabilităților provocate de schimbarea de sezon.

Profită de lumina naturală

Micșorarea zilelor și, implicit diminuarea timpilor de expunere la soare, are un impact negativ asupra sistemului imunitar, în special asupra nivelurilor de vitamina D. Așadar, prioritizarea timpului petrecut în aer liber atunci când vremea o permite. În același timp, este important ca în locuință să pătrundă cât mai multă lumină naturală.

Antrenează-te acasă

În cazul în care situație epidemiologică nu o permite, sau pur și simplu nu ai timp să mergi la sală, încearcă să te antrenezi acasă. Online găsești gratuit o serie de programe de antrenament care nu necesită un spațiu extins și nici echipamente complexe. Exercițiile cu greutatea corpului și cu gantere ușoare sunt suficiente pentru tonifiere, stimularea sistemului imunitar și evitarea sedentarismului.

Hidratare

Chiar dacă senzația de sete se diminuează odată cu scăderea temperaturilor, nu neglija o hidratare corespunzătoare. Consumă cel puțin doi litri de apă pe zi.

Fructe și legume de sezon

Fructele și legumele toamnei merită consumate, mai ales proaspete. Dovlecelul, sfecla, ceapa, merele, perele și strugurii ar trebui să fie nelipsite din regimul de alimentație sănătoasă a acestei perioade. Fructele și legumele de sezon au exact vitaminele și elementele nutritive de care ai nevoie pentru a păstra echilibrul organismului în acest sezon.

Suplimentele alimentare sunt foarte populare în această perioadă și au rolul lor în menținerea echilibrului. Cu toate acestea, consumați-le rațional deoarece nu substituie o alimentație sănătoasă. Așadar, respectați recomandările medicului, ale farmacistului sau cele indicate de producător în prospectele acestor suplimente.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!